چرا لوله پلی اتیلن بهترین گزینه برای سیستم های انتقال سیالات است ؟ ( PDF )
آگوست 18, 2017
corrugate pipes
لوله پلی اتیلن و کاربرد های آن
می 3, 2020
نمایش همه

دستگاه جوش لوله و اتصالات پلی اتیلن

گروه صنعتی ما دستگاه جوش پلی اتیلن را بر اساس استاندارد DVS2201 و ISO12176-1 تولید می نماید که پس از تولید ،آزمایش و کالبیره می شود و برای استفاده در پروژه های عمرانی ارسال می شود .

دستگاه جوش ، دستگاه جوش پلی اتیلن، دستگاه جوش پلی اتیلن چیست؟

دستگاه جوش پلی اتیلن

امروزه استفاده از لوله های پلی اتیلن در صنعت و پروژه های عمرانی رو به افزایش است. برای بهره مندی از لوله های پلی اتیلن نیاز به اتصالات پلی اتیلن است که براساس کاربرد متفاوت است.

انواع دستگاه جوش لوله و اتصالات پلی اتیلن

دستگاه هاي جوش پلي اتيلن درسه مدل وجود دارند که براساس کاربرد لوله های پلی اتیلن وشرایط پروژه مورد نظر  انتخاب می شوند.

  • دستگاه جوش بات فیوژن(جوش لب به لب)
  • دستگاه جوش الکتروفیوژن
  • دستگاه جوش اکسترودر
1-دستگاه جوش بات فيوژن (Butt fusion) (جوش لب به لب)

جوشكاري به روش لب به لب با صفحه داغ (Butt fusion) درصورت درست انجام شدن یکی از بهترین جوش های اتصالات لوله های پلی اتیلن است. از این نوع جوشکاری برای لوله هایی می توان استفاده نمود که از نظر قطر و ضخامت و جنس برابر و یکسان باشند. از روش بات فیوژن در شبکه های توزیع فاضلاب، آبرسانی و آتش نشانی در فشارهای مختلف استفاده می شود.

2-دستگاه جوش الكتروفيوژن

جوشکاری به روش الکتروفیوژن بیشتر در شبكه هاي گازرسانی مورد استفاده قرار می گیرد. در این سایت اطالاعاتی در این مورد می توانید پیدا کنید .

3-دستگاه جوش اكسترودر

دستگاه جوش اکسترودر دستگاهی است که به صورت دستی برای  ترمیم جوش واتصالات لوله پلی اتیلن مورد استفاده قرار می گیرد . این نوع دستگاه جوش دراندازه های مختلف تولید می شود.

کاربرد لوله های پلی اتیلن

  • خطوط انتقال مایعات و فاضلاب شهری –صنعتی
  • خطوط شبکه های اطفا حریق
  • خطوط انتقال شبکه گاز
  • خطوط انتقال شبکه آب (آب دریا-آب سرد-آب پرفشار وبا سختی بالا-آب های زه کشی)
  • خطوط لوله لایروبی

لوله و اتصالات پلی اتیلن

از ابتدای دهه 1960 و در زمان کوتاهی پس  از اولین معرفی لوله های پلی اتیلنی به طور فزاینده جهت کاربردهای دریایی مورد استفاده قرار گرفته اند .تخلیه سیال ،انتقال سیال از زیر رودخانه یا دریاچه و گرفتن آب دریا ممکن است از انها در مواردی همچون خطوط لوله موقت شناور روی سطح آب نصب روی زمین های باتلاقی و استفاده در عملیات لایروبی استفاده شود.
ساختار پلی اتیلن ،پلی اتیلن یک نوع پلاستیک semi crystallineاست که دارای  مقاومت های مکانیکی مناسب می باشد . پلیمرازسیون گاز اتلین در فشار بالا باعث تولید پلی اتیلن با دانسیته  پائین با زنجیره انشعابی زیاد می شود. همچنین پلیمریزاسیون اتیلن در فشار پائین باعث تولید پلی اتیلن با دانسیته بالا  و زنجیره صاف می شود.بابالا رفتن چگالی مقاومت کششی مدول الاستیسیته و مقاومت شیمیایی بهتر می گردند.
ماده اولیه لوله های پلی اتیلن توسط عدد mrsاز هم متمایز می گردند. این عدد نشاندهنده مقاومت فشار داخلی دراز مدت در دمای 20درجه سانتیگراد و مدت 50سال در محیط آب است

انواع لوله های پلی اتلین

لوله های تک جداره: لوله های تک جداره همانگونه که از اسمش پیداست بصورت یک لایه و یکپارچه بوده و در یک مرحله تولید می شود. روش تولید اکستروژن بوده ولوله توسط یک دستگاه خطی اکستروژن تولید می شود.مزایای این لوله ها مقاومت داخلی بالا و مقاومت خمشی زیاد می باشد و با توجه به نوع اتصال لب به لب که در آنها انجام می گیرد ازنظر اتصال نیز مزیت دارد. عیب اساسی آنها عدم امکان تولید در سایزهای بالا می باشد
لوله دوجداره اسپیرال:ابن لوله از اتصال کنار هم پروفبل قوطی شکل پلی اتیلن که قبلا با روش اکستروژن تولید شده اند بااستفده از جو اکستروژن تولید می شود . این نوع لوله دارایمقاومت خارجی زیاد و امکان تولید در قطرهای بالامی باشد همچنین وزن کمتری داشته ولی مقاومت خمشی خوبی نداشته واتصال آن مشکل تر است.
لوله دوجداره پروفیلدار: این لوله از اتصال کنار هم ورق های پلی اتیلن به همراه یک لوله پلی اتیلن روی آن که روی یک قالب مرکزی قرار می گیرد تولید می شود. این لوله نیز خصوصیات لوله های پلی اتیلنی دوجداره اسپیرال را داراست.

ویژگی های اتصالات پلی اتیلن

  • مقاومت در مقابل مواد شيميايي و زنگ زدگی ،شكستگي و ترك خوردگي ناشی از فشار یا ضربه ،خوردگي و ساييدگي،ارتعاشات ناشي از زمين لرزه،
  • صیقلی و صاف بودن جداره خارجی و داخلی (کم بودن افت فشار ناشی از اصطکاک سطح داخلی)
  • عدم رسوب گيري
  • انعطاف پذيري بالا
  • هزینه کم وسرعت بالا نصب و اجرا
  • عدم نیاز به ماشين آلات سنگین در زمان اجرا

جوشكاري‌ های لوله‌ و اتصالات پلی اتیلن

کیفیت جوش علاوه بر قوانین واصول جوشکاری که جز نکات پایه است،بستگی به مناسب بودن دستگاه جوش مورد استفاده و تجهیزات و لوازم جانبی دارد.
برای افزایش سرعت کار وکیفیت جوش وکاهش هزینه های ناشی ازنصب واجرای لوله و اتصالات پلی اتیلن از دستگاه جوش پلی اتیلن در این زمینه استفاده می شود.

مزایای لوله های پلی اتیلن

1-مقاومت در برابر خوردگی گالوانیکی

این خصوصیت در واقع مهم ترین عامل استفاده ازاین لوله ها دردریا می باشد چرا که ترکیب هواوآب خصوصا آب دریا برای لوله هایفلزی متعارف بسیار خورنده است شایان ذکر است خوردگی گالوانیکی لوله های پلی اتیلن تقریبا صفر است.

2-مقاومت در برابر پوسیدگی سایش و ضربه

این خاصیت به همراه خصوصیت قبلی عامل افزایش قابل توجه عمر مفید این لوله ها نسبت به لوله های دیگر می باشد.

3-خاصیت انعطاف پذیری مناسب

این خاصیت باعث سهولت نصب این لوله ها و نیاز به کاربرد اتصالات کمتر می گردد
خاصیت جمع شوندگی بسیار بالا در راستای لوله

4-سبکی وزن

این لوله ها نسبت به لوله های فولادی دارای وزن بسیار کمتری بوده در نتیجه حمل و نقل و انبار نمودن آنها آسانتر بوده و با هزینه کمتری انجا می شود.

5-مقاومت عالی دربرابر زمین لرزه و رانش زمین

باتوجه به میزان ضرب کشش بالا در مواد پلی اتیلن و استحکام کافی در برابر فشار ضربه ای لوله های پلی اتیلن بهترین مقاومت رادربرابر ارتعاشات زمین لرزه و جابجایی لایه های خاک نشان می دهند

6-قابلیت اتصال بسیار محکم بدون نشتی  و درعین حال انعطاف پذیر

این اتصال قوی به وسیله جوشکاری یا اتصال از طریق فلنج وstub endحاصل می گردد.

7-مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش خورشید

دارا بودن خصوصیات هیدرولیکی بسیارمناسب :به علت سطح داخلی کاملا صاف و صیقلی این لوله ها در مقایسه با لوله های دیگر از افت اصطکاکی بسیار کمتری برخوداربوده در نتیجه در بسیاری اوقات برای عبور دادن دبی مشخصی از سیال در مقایسه با سیار انواع لوله ها قطر کمتری خواهند. موضوع فوق در مقایسه با لوله های فولادی بسیار برجسته می باشد چرا که در لوله های فولادی جهت پووشش داخلی معمولا از یک لایه سیمانی استفاده می شود که این لایه علاوه بر کاهش سطح مقطع موثر لوله باعث افزایش زبری گشته افت بالاتری ایجاد می گردد. تامین لوله های فولادی با قطر به تنهایی می تواند بسیار ی از اختلاف هزینه ها خرید لوله را پوشش دهد.

8-هزینه پایین تعمیر و نگهداری

به دلیل خصوصیات مناسب لوله های پلی اتیلنی معمولا این لوله ها دریک بازه زمانی طولانی نیاز به تعمیر ندارد و در صورت نیازبه تعمیر لوله های فولادی با مشکلاتی همراه بوده و بالطبع با هزینه بالایی انجام می شود.

معایب لوله های پلی اتیلن

در هنگام کاربرد لوله و اتصالات پلی اتیلن در دریا برای آنها مسائلی همچون انمکان تحت فشار بودن جرم گرفتگی لوله تخلیه هوا در معرض امواج و جریانات دریایی بودن مطرح می باشد که در هنگام طراحی و نصب باید مدنظر قرار گیرند . همچنین این لوله به تمرکز تنش  بسیار حساس است. بنابراین باید در نصب آنها دقت کافی صورت گیرد.

جوش الکتروفیوژن

دراین اتصال حرارت لازم برای سیال کردن پلی اتیلن توسط المنت هایی که باعبور جریان الکتریسیته تولید گرما می کنند ایجاد می شود المنت پس از انجام اتصال در محل باقی می ماند . این اتصال برای لوله های باقطر کمتر از500 مناسب است و برای لوله های باقطر زیاد هزینه و مشکلات زیادی به همراه دارد.

  • مقاومت در برابر خوردگی گالوانیکی
  • مقاومت در برابر پوسیدگی سایش و ضربه
  • خاصیت انعطاف پذیری مناسب
  • خاصیت جمع شوندگی بسیار بالا در راستای لوله
  • سبکی وزن
  • قابلیت اتصال بسیار محکم بدون نشتی  و درعین حال انعطاف پذیر
  • مقاومت بالا در برابر اشعه فرابنفش خورشید
  • دارا بودن خصوصیات هیدرولیکی بسیارمناسب :به علت سطح داخلی کاملا صاف و صیقلی این لوله ها در مقایسه با لوله های دیگر از افت اصطکاکی بسیار کمتری برخوداربوده در نتیجه در بسیاری اوقات برای عبور دادن دبی مشخصی از سیال در مقایسه با سیار انواع لوله ها قطر کمتری خواهند. موضوع فوق در مقایسه با لوله های فولادی بسیار برجسته می باشد چرا که در لوله های فولادی جهت پووشش داخلی معمولا از یک لایه سیمانی استفاده می شود که این لایه علاوه بر کاهش سطح مقطع موثر لوله باعث افزایش زبری گشته افت بالاتری ایجاد می گردد. تامین لوله های فولادی با قطر به تنهایی می تواند بسیار ی از اختلاف هزینه ها خرید لوله را پوشش دهد.
  • هزینه پایین تعمیر و نگهداری
3.2/5 - (8 امتیاز)